Пълен обрат  в живота на Гълъбин Боевски. Новоназначеният треньор на

...
Пълен обрат  в живота на Гълъбин Боевски. Новоназначеният треньор на
Коментари Харесай

Помните ли Гълъбин Боевски? Пълен обрат в живота му

Пълен обрат  в живота на Гълъбин Боевски. Новоназначеният треньор на националния тим по повдигане на тежести Пламен Аспарухов описа какво се случва с някогашния му ученик. Олимпийският първенец от Сидни 2000 се замеси в спекулация с трафик на опиати, откакто през 2011 година го арестуваха на летището в Сао Пауло с 9 кг кокаин. По-късно Боевски беше наказан на 9 години и 4 месеца затвор. През 2013 година внезапно той се прибра в България, само че по този начин и детайлности за освобождението му не бяха оповестени, съобщи БЛИЦ.

Напоследък не се чува нищо за 48-годишния някогашен щангист, лежал в бразилски затвор. " Гълъбин беше прелестно момче, човек с огромен капацитет. Можеше да стане и министър на спорта, в случай че не беше случката със стрелбата на сина му Пол в учебно заведение. Живеехме врата до врата, аз не не помня приятелите си. До ден сегашен не съм го питал какво и по какъв начин се е случило с него в Бразилия, само че знам по какъв начин е живял в пандиза, доста ми е разказвал ", показа Аспарухов в подкаста на bTV " За спорта без клишета ".
-->
" В момента Гълъбин е в Лисабон, развива бизнес, купи си къща, печели пари. Продаде всичко тук, раздаде дял на децата си. Връща се от време на време, само че не подвига звук към себе си ", описа Пламен Аспарухов.

" В момента е огромен батак в щангите. Уплашен съм от това, което виждам. Ако отидете в залата в " Дианабад " и влезете в треньорската стая, ще видите страшна нечистоплътност и нечистотия. Хладилникът е цялостен с ракия, 50 литра вино... Ако Иван Абаджиев го види, ще се обърне в гроба ", изясни още новият треньор на националния ни тим по повдигане на тежести.

62-годишният Аспарухов за трети път застана отпред на стоманените мъже, като огромната му цел е да изведе тима до трофеи и медали на олимпийските игри в Париж през 2024 година

" След Игрите в Атина ме уволниха, след това и Андон Николов ме освободи. Спал съм най-малко две години с него в една стая, само че по този начин е в спорта... Воювах против Неделчо Колев, тъй като имах вяра, че е правил неприятни неща. Но по-късно разбрах, че той е минимум виновният. Федерацията се е управлявала като частна компания, давал съм сигнали в полицията ", споделя още Аспарухов.

" При 85 лв. храноден щангистите ни си купуват вафли и кроасани. Това е неприемливо! Ако би трябвало, ще закупувам свине и телета, с цел да ги дохранвам ", сподели още перничанинът, който от години се занимава и със бизнес с биоторове и дезолови добавки.

И различен акцент от залата, който го е шокирал и желае да промени. " Виждам щастливи и удовлетворени спортисти, трениращи по 2 часа дневно... Е, няма по какъв начин. Аз ще въведа двуразови тренировки от по 4 часа. Така се вършат огромни спортисти ", безапелационен е Пламен Аспарухов.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР